Vajda i PPK zaposlenicima jamče stabilna prava i pogodnosti

 31.03.2022
Vajda i PPK zaposlenicima jamče stabilna prava i pogodnosti

Zagreb, 30. ožujka 2022. – Mesna industrija Vajda iz Čakovca, PPK karlovačka mesna industrija i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) potpisali su kolektivni ugovor kojim se zaposlenicima u tim dvjema mesnim industrijama, članicama Grupe Pivac, jamče brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih. Među njima su nagrada za ostvarene radne rezultate, osiguran topli obrok, božićnica, prigodni darovi za Božić i Uskrs, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te ostale pogodnosti.

 

„Potpisivanjem novog kolektivnog ugovora ostvarujemo kontinuitet prava i pogodnosti za naše zaposlenike. Time im jasno poručujemo da su nam važni i da je Vajda tvrtka kojoj je dobrobit zaposlenika prioritet. U ovim neizvjesnim vremenima radnicima želimo pružiti ne samo sigurnost, već im nastaviti stvarati okruženje u kojem je njihov posao zaista cijenjen i vrednovan kroz materijalna prava, ali i sve ostale pogodnosti usmjerene zadovoljstvu svakog od njih“, rekao je Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

 

Kolektivni ugovor potpisali smo na dvije godine, što je okvir sigurnosti u ovim nepredividim globalnim kretanjima. Na ovaj način našim zaposlenicima, kako sadašnjim, tako i budućim, šaljemo dodatnu poruku da će radeći s nama imati sigurniju budućnost. Ljudi su nam na prvom mjestu i ovim putem samo dodatno nastavljamo zajednički graditi kvalitetniju životnu sredinu s našim socijalnim partnerima, izjavio je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije.

 

Prava iz kolektivnog ugovora primjenuju se na sve radnike bez obzira na to jesu li članovi sindikata. Zadržavajući materijalna i socijalna prava zaposlenika, PPK i Vajda ponovno se potvrđuju kao odgovorni poslodavci koji najveću pažnju posvećuju radnicima i prepoznaju ih kao važne dionike u razvoju kompanija i čitave Grupe Pivac.

 

„Potpisivanje novog kolektivnog ugovora pokazuje nastavak predanosti PPK mesne industrije Karlovac i čakovečke Mesne industrije Vajda, kao i cijele Grupe Pivac, u osiguravanju kvalitetnog radnog ozračja. Jako nam je drago što u Hrvatskoj postoje ovakve kompanije koje radnike stavljaju na prvo mjesto u svojim poslovnim prioritetima“, izjavili su Bruno Glavak i Nedeljko Bukovšek, povjerenici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) – Sindikalnih podružnica Vajda i PPK.

 

Vajda i PPK zaposlenicima jamče stabilna prava i pogodnosti