Izvrstan plasman Grupe Pivac na rang listi 1000 najvećih

 24.10.2018
1000 najvećih

Grupa Pivac ostvarila je izvrstan plasman na najnovijoj listi 1000 najvećih koju je objavio poslovni tjednik Lider na temelju podataka Financijske agencije. Na listi se nalaze sve mesnoprerađivačke tvrtke Grupacije Pivac: Mesna industrija Braća Pivac Vrgorac, PPK karlovačka mesna industrija i Mesna industrija Vajda Čakovec. U sektoru prehrambene industrije Mesna industrija Braća Pivac nalazi se na visokom 5. mjestu rang liste, a slijedi ju PPK karlovačka mesna industrija koja je na 6. mjestu.

Čakovečka Vajda zauzela je 22. mjesto u sektoru. Ujedno se PPK karlovačka mesna industrija ove godine našla na 1. mjestu najvećih tvrtki u Karlovačkoj županiji. Publikacija 1000 najvećih prvi je sveobuhvatan i relevantan pokazatelj gospodarskih trendova na razini poduzeća, ali i odličan indikator ukupnih zbivanja u biznisu. Naime, riječ je o reprezentativnoj publikaciji s podacima o poslovanju tvrtki koje čine gotovo dvije trećine ukupnih prihoda svih tvrtki u Hrvatskoj, iskazuju gotovo kompletnu dobit, sudjeluju sa 68 posto u ukupnom izvozu i sa 74 posto u uvozu. Znakovito je da su u sveukupnom poretku sve članice Grupacije Pivac ostvarile napredak u odnosu na prethodno izdanje publikacije, odnosno obranile lani zauzetu poziciju.

Mesna industrija Braća Pivac zadržala je tako lanjsku poziciju smjestivši se na odlično 66. mjesto rang liste, dok se PPK karlovačka mesna industrija nalazi na 68. mjestu, što je veliki skok u odnosu na prethodnu godinu kada je bila smještena dvadesetak mjesta niže. Najveći uspon ostvarila je Mesna industrija Vajda, koja je u najnovijem izdanju publikacije smještena na 313. mjesto od 1000 najvećih, popevši se za čak 162 mjesta u odnosu na prethodnu godinu.