Grupa Pivac podržala eko-akciju čišćenja uvale Luka na Dugom otoku

 06.09.2021
Grupa Pivac podržala eko-akciju čišćenja uvale Luka na Dugom otoku

Grupa Pivac rado je podržala eko akciju čišćenja uvale Luka na Dugom otoku, održanu u organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života na otoku “Ženska inicijativa Luka”, uz pomoć volontera ronilačkih klubova Sv. Roko iz Bibinja i AdriatiCro iz Zagreba te lokalnih mještana. Uvala i priobalni dio očišćeni su od plastike, stakla, građevinskog materijala i ostalog otpada. Održano je i predavanje za djecu o važnosti očuvanja čistoće mora i okoliša.

 

Udruga za promicanje kvalitete života na otoku “Ženska inicijativa Luka” osnovana je na inicijativu djevojaka iz ovog malog mjesta na Dugom otoku s ciljem poboljšanja uvjeta života u lokalnoj zajednici, a današnja eko-akcija organizirana je s ciljem podizanja svijesti o problemima onečišćenja okoliša. “Ovom eko-akcijom, prvom takve vrste u organizaciji naše udruge, počinjemo novo doba u jednom malom selu. Edukacijom mladih i djece, ali i starije populacije ljudi, planira se poboljšanje života i očuvanje našeg mora, kulturne baštine i prirode koja nas okružuje”, kažu organizatorice.

 

Drago nam je što smo donacijom naših proizvoda i mi dali doprinos održavanju današnje eko-akcije i čišćem okolišu ovog dijela Jadrana!