Grupa Pivac na Internacionalnom sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

 14.01.2020
Grupa Pivac na Internacionalnom sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

Grupa Pivac predstavit će se na Internacionalnom sajmu Zeleni tjedan, vodećoj europskoj poljoprivrednoj manifestaciji, koja će od 17. do 26. siječnja u Berlinu okupiti stotine izlagača iz 60 svjetskih zemalja, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner upravo Hrvatska.

 

Zeleni tjedan od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku, podijeljenu u četiri okusom karakteristične regije – Istru, Slavoniju, Dalmaciju i središnju Hrvatsku – predstavit će pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će izložiti brojne hrvatske gastronomske delicije i autohtone zaštićene proizvode - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda.

 

Posjetitelji sajma imat će i jedinstvenu priliku okusiti proizvode Hrvatske u nacionalnom restoranu u hali 10, gdje će renomirani hrvatski kuhari pripremati prepoznatljiva tradicionalna hrvatska jela. Prema procjenama organizatora, sajam bi ove godine trebalo posjetiti rekordnih 400.000 posjetitelja.

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner službeno će otvoriti Sajam obilaskom hrvatskih izlagača. Otvorenju sajma nazočit će i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota te brojni visoki dužnosnici iz Hrvatske i svijeta.