Gradnja i opremanje pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina Mesne industrije Braća Pivac u Ravči sufinancirani od strane EU s 37,2 milijuna kuna

 03.11.2021
Gradnja i opremanje pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina Mesne industrije Braća Pivac u Ravči sufinancirani od strane EU s 37,2 milijuna kuna

Radovi u sklopu druge faze investicije Mesne industrije Braća Pivac u Gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca odvijaju se planiranom dinamikom. Odmah nakon što je prošle godine pušten u rad pogon za proizvodnju Dalmatinskog pršuta i ostalih trajnih suhomesnatih proizvoda, neposredno uz pršutanu započela je gradnja novog objekta koji će omogućiti kompletno objedinjavanje svih proizvodnih procesa na jednoj lokaciji, ali i povećanjem proizvodnih kapaciteta otvoriti priliku za bolje pozicioniranje proizvoda na tržištu te dugoročno značajniji iskorak na europsko tržište.

 

Projekt naziva „Gradnja i opremanje pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina Mesne industrije Braća Pivac“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020., u iznosu od 37.195.620,81 kuna, pri čemu udio EU u sufinanciranom dijelu iznosi 85%, a udio RH 15%.

 

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 25 milijuna eura.

 

Osim novog pogona za preradu mesa površine 15.520 m2, u okviru projekta bit će izgrađene servisne prostorije za zaposlenike, administrativno-upravni dio objekta i proizvodni dio za obradu svinjskih i goveđih trupova te mesa ostalih životinja.

 

Izgradnja novog proizvodnog pogona te nabavka opreme potrebne za povećanje proizvodnih kapaciteta i brzine obrade svinjskih i goveđih trupova omogućit će modernizaciju i povećanje kapaciteta prerade, osigurati povećanje produktivnosti proizvodnje te poboljšati kvalitetu finalnih proizvoda što će rezultirati povećanjem konkurentnosti na tržištu. 

 

Završetak radova druge faze planiran je za 2022. godinu.