Grupa Pivac za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresima

 11.01.2021
Grupa Pivac za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresima

Donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda, ali i stambenih kontejnera, Grupa Pivac uključila se u akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Sisačko-moslavačke županije. U stalnom smo kontaktu s nadležnim službama i stavili smo se na raspolaganje za koordinaciju potrebnih aktivnosti. Naše su misli uz sve pogođene razornim potresom i nadamo se da im na ovaj način možemo barem malo olakšati teške trenutke koje proživljavaju.

 

U proteklih tjedan dana još se jednom pokazalo koliko veliko srce ima hrvatski narod, posebno onda kada je najpotrebnije, kada je nevolja. Upravo tada ništa nije problem, pa čak niti samoinicijativno krenuti iz stotine kilometara udaljenih gradova čistiti, sanirati, popravljati i pomagati potpuno nepoznatim ljudima. Upravo zato niti nama u Grupi Pivac nije bio nikakav problem od prvog se trenutka uključiti u akcije pomoći svima na područjima pogođenim potresima.

 

Mesna industrija Braća Pivac, PPK karlovačka mesna industrija i Vajda Čakovec organizirali su se, povezali s ljudima na terenu te odmah u prvom valu priključili aktivnostima ekipe Chef kuha doma koji su do današnjeg dana skuhali preko 60.000 obroka, a samo jučer 11.000 komada. Biti dio priče, pa i onaj mali, koja je omogućila topli obrok ljudima uslijed ove katastrofe koja je pogodila Banovinu, za nas je nešto neprocjenjivo. I s tim nastavljamo dalje… Na tome nismo stali, nego smo napravili korak dalje te u suradnji s Crvenim križem u Vrgorcu, Karlovcu i Čakovcu organizirali akcije i konvoje, ali i osigurali četiri stambena kontejnera kojima smo obiteljima dali kakav-takav krov nad glavom, topli kutak u kojem će se odmoriti. Znamo da to nije njihov dom, onaj na koji su navikli i koji vole, ali će biti na suhom, toplom i svakako sigurniji nego je to bio slučaj do sada.

 

Mi u Grupi Pivac držimo kako reagirati i pomoći u ovakvim situacijama nije samo dobra volja, već i naša dužnost. Uvijek smo uz vas, a posebno kada je to najpotrebnije.