Pivac i zajednica

 

Živjeti i raditi u zajednici važan je dio naše misije. Nastojanjima da svim dobnim skupinama raznim humanitarnim akcijama, donacijama i stipendijama poboljšamo život, obrazovanje ili napredak, ostvarujemo i taj cilj bez obzira pomažemo li socijalno ugroženima, posebno nadarenima ili svim građanima zajedno.

Naš angažman posebno je zamjetan u:

  • * Poticanju zdravog načina života i razvoja sportske kulture kroz donacije raznim sportskim klubovima i događanjima
  • * Sponzoriranju raznih neprofitabilnih udruga i sudjelovanju u humanitarnim projektima i priredbama, a s ciljem pružanja podrške i doprinosa pri rješavanju problematike šire društvene zajednice, kao i osluškivanje, prepoznavanje i rješavanje problema i potreba socijalno ugroženih na lokalnoj razini
  • * Svesrdnoj podršci kulturnim projektima, kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini, a u svrhu promicanja i poboljšanja kvalitete kulturnog života zajednice
  • * Razvojem projekata namijenjenih edukaciji mladih i sudjelovanjem u njima, osobito u području mesarstva gdje svake godine zapošljavamo mlade mesare koji izlaze iz SŠ “Tin Ujević” – Vrgorac.

Svake godine broj studenata koje stipendira Mesna Industrija “Braća Pivac” d.o.o. sve je veći. Svjesni odricanja koje donosi studentski život, osobito nam je zadovoljstvo što nam naši poslovni rezultati omogućuju stipendiranje sve većeg broja studenata iz godine u godinu. Natječaje za stipendije objavljujemo neposredno prije početka nove akademske godine, stoga redovito pratite naše web stranice.

 

Smatrajući da je majka Zemlja oduvijek bila i bit će naš najvažniji partner, zaštita okoliša i visoki ekološki standardi jedan su od temeljnih načela Mesne industrije Braća Pivac. Plan zaštite okoliša podrazumijeva cjelovita rješenja u sektoru otpadnih voda, zagađenja zraka i gospodarenja otpadom. Cjelokupni proizvodni proces, od sirovine do gotovog proizvoda, kao i sve ostale aktivnosti, u potpunoj su sukladnosti s važećim zakonskim odredbama o zaštiti okoliša koji su na snazi u EU.

Živeći i radeći u harmoniji s čovjekom i prirodom, štitimo okoliš kontinuiranim ulaganjem u ekološke standarde i primjenom načela održivog razvoja po svjetskim standardima.

Nadamo se da će naše poslovanje i akcije biti od pomoći svim stanovnicima i gostima vrgoračkog kraja, te svima koji svojim radom i naporima ustraju na podizanju kvalitete življenja u našoj zajednici.