Pršut, panceta i kraški vrat — plodovi bure 

 

Pred vama je skupina recepata koji su priređeni uz dodatak pravih delicija: pršuta, pancete ili kraškog vrata. Ovom kuharicom započnite svoje delikatesno putovanje i otkrijte nove okuse tradicije dodavanjem ova tri proizvoda u jela koja su za vas izabrali i pripremili kulinarski majstori Branko Ognjenović i Tomislav Nikšić, te smo ih uz umjetničko oblikovanje fotografija Tonija Adamića, objavili u knjizi “S bure na pijat” u izdanju Profil International d.o.o

Samo tradicionalni dalmatinski pršut, panceta i kraški vrat već će vas pri prvom zalogaju vratiti u davna vremena i posvjedočiti o bogatoj gastronomskoj povijesti Dalmacije. Tomislav Nikšić naglasak je stavio na mediteranska jela, a Branko Ognjenović pokazao je kako se dalmatinske poslastice sljubljuju i u kontinentalnim receptima. Uz mesne tvari, u receptima su iskorištene vrhunske namirnice, pravo bogatstvo raznovrsnog povrća, začina, priloga, koji svi redom djeluju kao nutritivno i dijetoterapijski preporučene namirnice.

Pokazat ćemo vam gdje i kako nastaju ove tradicionalne delicije i kakav su put prešle tijekom stoljeća do vašega stola, u tekstovima vrhunskih znalaca vodečeg proizvođaća dalmatinskog pršuta, pancete i kraškog vrata tvrtke Pivac iz Vrgorca.

Osim što su specijalitet Dalmacije, koliko su hranjivi znalo se od davnina, no nutricionistica dr. sc. Donatella Verbanac otkrila nam je cijelu paletu njihovih prednosti i kvaliteta. A uz vrhunska jela idu i vrhunska vina uz savjete jednog od ponajboljih hrvatskih sommeliera Željka Bročilović Carlosa.

Otvorite se izazovu i dopustite Dalmaciji da zamiriše i vašom kuhinjom.

Zbirku tekstova i recepata kuharice S bure na pijat možete pogledati ovdje.

Sva autorska i ostala prava vezana uz ovu knjigu su pridržana.