Valjušci od krumpira s pršutom i mladim lukom

Sastojci

150 g pršuta Pivac

200 g brašna

3 jaja

1 kg krumpira

50 ml ulja

150 g maslaca

1 vezica mladog luka

½ vezice peršina

50 g pšeničnog griza

sol, papar iz mlinca (po potrebi)

Priprema

Napravite krumpirovo tijesto (vidi Ravioli s kraškim vratom i mrvicama) u koje ste dodali i malo griza. Oblikujte valjuške i kuhajte ih u slanoj vodi. Kad su kuhani, izvadite ih, ocijedite i stavite u tavu u kojoj ste prethodno na masnoći prepržili mladi luk narezan na kolutiće i pršut narezan na rezance. Sve zajedno okrenite na tavi (tj. sjedinite) pa poslužite tako da valjuške složite kao drva a izmeu svakog reda stavite preprženi pršut i mladi luk i na kraju, kako se redovi odozdo prema gore smanjuju, ostaje samo jedan i preko njega prelijte ostatak iz tave. Ukrasite ploškama hrskavog pršuta i prženog peršina.

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte