Uštipci s kraškim vratom na umaku od milerama

Sastojci

150 g kraškog vrata Pivac

200 g brašna

2 dl ulja

30 ml aceta balsamica

10-ak mini rajčica

1 vezica peršina

1 crvena paprika (svježa)

1 rajčica

2 dl milerama

2 žumanca

2 dl mlijeka

1 žličica praška za pecivo

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Od brašna i žumanca, uz dodatak malo mlijeka i začina, napravite tijesto. Dodajte sjeckani kraški vrat, sjeckanu papriku, prašak za pecivo i sve dobro promiješajte. Mora biti gušće i tvrđe od tijesta za palaËinke. Pustite da malo odstoji pa žlicom vadite jastučiće koje ćete pržiti u dubokom ulju. Kad su prženi, izvadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Od milerama, aceta balsamica i ulja napravite umak koji ćete staviti kao podlogu na tanjur a na njega posložiti pržene uštipke. Ukrasite prženom rajčicom i peršinom.

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte