Termotehničari u posjeti PPK Karlovac

U sklopu Terenske nastave studenti IV. i V. godine termotehničkog usmjerenja Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu kroz kolegije Hlađenje i dizalice topline i Projektiranje rashladnih sustava posjetili su mesnu industriju PPK Karlovac.

Dobrodošlicu je studentima poželio predsjednik Uprave gosp. Igor Miljak i naglasio dobre rezultate tvrtke sa 670 zaposlenih. Studenti su uz stručno vodstvo inženjera Voje Lemajića, Dejana Kolareca i Marije Joskić iz tvrtke MB Frigo Grupa, koja je projektirala i izvela rashladne sustave tvrtke, imali priliku razgledati više uređaja u radu.

Za hlađenje za plus režime hlađenja koriste se većinom posredni jednostupanjski rashladni sustavi. Za tunele za duboko zamrzavanje i komore za skladištenje smrznute robe studenti su imali priliku razgledati suvremene kaskadne rashladne sustave CO2/R134a. Na svim rashladnim sustavima pregrijane pare radne tvari koriste za zagrijavanje tehnološke vode. Za studente je organizirana degustacija suhomesnatih proizvoda, a u ime studenata domaćinima se zahvalio student Antonio Radenić.

 

Komentirajte