Sushi roll od pršuta i fritate

Sastojci

8 tankih kriški pršuta Pivac

20 g maslaca

250 g shiitake gljiva (vrganji i sl. mogu biti zamjena)

1 glavica crvenog luka

½ dl vode (količina ovisi o vrsti gljiva)

¼ vezice taragona, estragon (po želji, zbog jačine okusa mnogi ne vole taragon)

2 cijela jaja

6 bjelanjaka

100 g svježe ribanog tvrdog sira (parmezan, paški i sl.)

24 komada vlasca

sol (krupna morska)

Priprema

Rastopite maslac na umjeranoj temperaturi na tavi promjera 20-ak cm. Maslac ne smije dobiti smeđi rub, tako mu se mijenja okus. Dodajte gljive i sitno sjeckani crveni luk. Ako se koristite sušenim gljivama, dodajte vodu i lagano kuhajte dok voda ne ishlapi a gljive ne omekšaju. Dodajte taragon.

Dok se gljive kuhaju, lagano istucite cijela jaja, bjelanjak, sir, sol i papar po želji. Zagrijte pećnicu. Maknite gljive s vatre. Smjesu jaja dodajte gljivama i dobro izmiješajte pa vratite na laganu vatru i plastičnom lopaticom gurajte krajeve prema sredini.

Fritata ne bi smjela dobiti boju. Nakon što je većina jaja poprimila kruto stanje, gornji dio jaja „posušite“ u pećnici. Fritatu zatim izvadite na dasku za rezanje i ohladite, odstranite rubove pa isijecite 24 prutića koji velićinom odgovaraju pršutu koji ste izrezali na trećine.

Prutiće fritate umotajte u pršut i zavežite vlascem koji ste prethodno blanširali te šokirali u hladnoj vodi.Par sekundi blanširanja bit će dovoljno da luk omekša, a da pritom ne promijeni boju. U slučaju da je pršut previše suh, možete ga lagano namazati majonezom kako bi se fritata bolje „zalijepila”.

Fritatu možete pripremati s omiljenim namirnicama i začinskim biljem po želji.

 

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 24 rolice 

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte