Succotash s kraškim vratom

Sastojci

150 g kraškog vrata Pivac

2 žlice maslinova ulja

2 glavice crvenog luka (narezanog na kockice)

2 češnja češnjaka

2 kg rajčica (narezanih na kockice)

½ kg kukuruza

200 g boba

½ vezice svježeg bosiljka (tanko rezanog)

sol (krupna morska)

crni papar (u zrnu)

Priprema

Succotash je jelo američkih Indijanaca. Preporučujemo ga u ljetnim danima jer će okus najviše ovisiti o sezoni, odnosno kvaliteti i svježini namirnica.

Zagrijte ulje u posudi, dodajte crveni luk i posolite. Zatim dodajte češnjak, kukuruz i bob. Za minutu dodajte rajčicu i snizite temperaturu na umjerenu. Kuhajte otklopljeno 20-ak minuta uz povremeno miješanje dok ne ispari suvišna tekućina. Umiješajte bosiljak i poslužite s kraškim vratom.

 

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte