Štrukli u panceti

Sastojci

150 g pancete Pivac

200 g brašna

3 jaja

150 g maslaca

2 dl slatkog vrhnja za kuhanje

50 ml ulja

5 kapi alkoholnog octa

sol, papar iz mlinca (po potrebi)

Priprema

Napravite vodeno vučeno tijesto tako da zamijesite malo brašna, malo ulja, soli, nekoliko kapi alkoholnog octa i malo mlake vode pa ostavite da malo odstoji. Sir pomiješajte s jajima, začinite solju, paprom i dobro ga izradite. Zatim, tijesto razvucite na pobrašnjenom ubrusu. Dodajte smjesu od sira i jaja, ravnomjerno rasporedite i zarolajte tako da dobijete jednu dugačku kobasicu. Zatim pomoću tanjura razrežite komade dužine 3 — 4 cm. Tako dobivene jastučiće kuhajte u slanoj vodi. Kad su kuhani, izvadite ih na rešetku da se ocijede i malo ohlade. Kad su se ohladili, omotajte ih pancetom i složite u maslacem premazan lim tako da prerezani dio bude okrenut gore u obliku cvijeta. Dodajte vrhnje za kuhanje, još malo protresite i stavite u pećnicu na 180ºC 20-ak minuta da se zapeće pa poslužite

Vrijeme pripreme: 45 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.


Komentirajte