Šjor Špiro i Pivac pršut otvorili Muzej djetinjstva

Nakon godinu dana priprema i prikupljanja građe koja je pristizala iz nekoliko država donacijama građana i institucija, u petak je otvoren dugo očekivani „Peek&Poke – Muzej djetinjstva“.  Mesna industrija Braća Pivac bila je ponosni sponzor otvorenja. 


Sveto i ostala sjajna volonterska ekipa kontaktirali su nas i zamolili za sponzorstvo na otvorenju prvog hrvatskog muzeja posvećenog igračkama, knjigama, rekvizitima i uspomenama iz djetinjstva. Za sve koji su u srcu uvijek ostali mladi i koji se rado sjećaju djetinjstva i igračaka, kao što smo mi, nije bilo dileme.  Čim smo saznali za projekt i ideju, znali smo da je to priča u kojoj sigurno želimo sudjelovati.

Više od 600 eksponata uguralo se u Muzej djetinjstva i doista je tamo pregršt stvari koje su nam izmamile uzdah i sjetni osmjeh. Predmeti kojima smo se igrali, divili im se ili maštali da jednoga dana budu naši, sada su se našli na jednom mjestu. A to mjesto, koje će budućim generacijma odraslim uz mobitele, tablete i računalne igrice, govoriti o prošlim vremenima otvorila je legenda hrvatskog glumišta i serija naše mladosti – Špiro Guberina. Posebna nam je drago da je tom prigodom jedna naša “mandolina” zasvirala u rukama šjor Špire.


Naše igračke iz djetinjstva ćemo isto postlati Muzeju, a od svega nas je najviše razveselila vijest da će svi učenici vrgoračke osnovne škole Tina Ujevića imati besplatan ulaz u Muzej. Hvala, to je pravi način da nastavimo krug dobrih djela, ideja i vibracija. Živjele igračke!

Više fotografija atmosfere na otvorenju, ali i samog Muzeja djetinjstva pogledajte na njihovim Facebook stranicama. I mi smo bili tamo i jeli smo pršuta i još nam je jezik slan! Doći ćemo ponovo, a dođite i vi. Svakako povedite djecu!

Pivac počastio posjetitelje Muzeja djetinjstva

Komentirajte