Savijača s blitvom, pancetom i sirom

Sastojci

100 g pancete Pivac (pečene na umjerenoj temperaturi da postane hrskava)

1 pakiranje tijesta za savijače

100 g blitve

½ kg svježeg sira

2 žlice vrhnja

3 jaja

2 g origana

1 dl jogurta

 

Priprema

Pancetu pecite na umjerenoj temperaturi kako bi se dobila hrskava tekstura, intenzivniji okus i smanjio unos masnoća. U svježi sir umiješajte vrhnje i jaja, pancetu, origano te sve dobro promiješajte. Tijesto za savijače premažite uljem, posložite blitvu, a zatim rasporedite pripremljenu smjesu pa zarolajte i stavite na lim za pečenje. Sve premažite jogurtom i pokrijte folijom te stavite u pećnicu zagrijanu na 170 — 180°C i pecite 30 minuta, zatim maknite foliju, prelijte ostatkom vrhnja i jaja te pecite još 10-ak minuta.

 

Vrijeme pripreme: 50 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte