Salata od pršuta, papaje, šipka i rikule

Sastojci

16 kriški pršuta Pivac (tanko narezanih)

1 očišćeni šipak

2 papaje

125 g rikule

100 g prženih sjemenki pistacije

sok od 2 limuna

2 dl maslinova ulja

Priprema

Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje te odložite u hladnjak kako bi se emulgiralo.

Papaji ogulite koru, prepolovite je, izvadite sjemenke malom žlicom da unutrašnjost zadrži prirodni oblik pa polovice izrežite na Ëetvrtine i posložite ih na tanjur. Preko papaje posložite pršut, u sredinu stavite rikulu, pospite sjemenkama šipka i drobljenim pistacijama. Za ukras nekoliko sjemenki pospite u ravnini s papajom. Rikulu poškropite emulzijom limuna i maslinova ulja po vlastitom ukusu. Ostatak možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana te iskoristiti kao zdraviju alternativu octu.

 

Vrijeme pripreme: 10 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte