Salata od mladog špinata s kraškim vratom i toplim vinaigretteom

Sastojci

160 g kraškog vrata Pivac

160 g šipnata (mladog, ravnog lista)

1 glavica crvenog luka (narezanog na listiće)

100 g šampinjona

2 češnja češnjaka

75 g sira fete (sobne temperature)

30 ml prošeka

30 ml bijelog vinskog octa

½ dl maslinova ulja

sol (krupna morska)

crni papar (u zrnu)

Priprema

Za vinaigrette na laganoj vatri sotirajte šampinjone narezane na ploške, dodajte luk, češnjak narezan na ploške pa podlijte octom i prošekom. Kad malo ishlapi, dodajte maslinovo ulje.

Kraški vrat posložite na tanjur. U velikoj zdjeli izmiješajte špinat i topli vinaigrette. Začinjeni špinat posložite na kraški vrat i na vrh pospite smrvljeni sir.

Poslužite što prije kako vinaigrette ne bi ugušio špinat.

 

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte