REAGIRANJE U POVODU ISPRAVKA NETOČNIH INFORMACIJA

OBAVIJEST MEDIJIMA

REAGIRANJE S CILJEM ISPRAVKA NETOČNIH INFORMACIJA

KARLOVAC, 23.11.2016. – Ovim putem želimo vas obavijestiti o netočnoj informaciji koju je u današnjem izdanju prenio jedan dnevni list, u članku pod naslovom “Meso bez kontrole: uvoznici ga zataje, a inspektori žmire“, a potpuno je krivo i neistinito navedeno, citiramo: “Samo u tvornici PPK Karlovac zaplijenjeno je više od 50 tona mesa koje nije imalo prateću dokumentaciju ili mu je istekao rok, ali se zamrzavalo i produljivao mu se rok na dvije godine”.

Ispravna je informacija da je tijekom proteklog tjedna u objektu PPK karlovačke mesne industrije d.d. izvršeno nekoliko inspekcijskih nadzora od strane veterinarskih inspektora Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede i ni u jednom od inspekcijskih nadzora nisu pronađene nikakve nesukladnosti ni nepravilnosti, niti je utvrđena ikakva količina mesa s isteklim rokom trajanja ili bez prateće dokumentacije. O tim inspekcijskim nadzorima postoji i službena dokumentacija koja se može provjeriti i potvrditi u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane.

Zbog svega navedenog, odvjetničko društvo koje zastupa PPK karlovačku mesnu industriju d.d. poduzelo je potrebne radnje te spomenutom dnevnom listu uputilo Zahtjev za objavom ispravka objavljenih informacija.

U cilju ispravnog i pravovremenog informiranja javnosti molimo vas da nas ubuduće za sve informacije vezane uz PPK karlovačku mesnu industriju d.d. ili grupaciju Pivac kontaktirate i provjerite informacije prije objave.

 

S poštovanjem,

Igor Miljak, dr. med. vet.

Predsjednik Uprave

PPK karlovačka mesna industrija d.d.

ppk-logo-transparent-smart

Komentirajte