Ravioli (tačkrli) s kraškim vratom i mrvicama

Sastojci

150 g kraškog vrata Pivac

100 g sira podravca

200 g brašna

½ kg krumpira

150 g krušnih mrvica

3 jaja

50 ml ulja

150 g maslaca

1 crveni luk

1 paprika

1 tikvica

2 vezice peršina

malo muškatnog oraščića

sol, papar iz mlinca (po potrebi

Priprema

Napravite krumpirovo tijesto tako da skuhate krumpir u ljusci, ogulite ga i protisnete kroz prešu (npr. za čvarke), dodajte malo maslaca, muškatnog oraščića, soli i brašno pa zamijesite. Sitno sjeckani luk, tikvice, papriku, kraški vrat i ribani sir dobro začinite i promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte sjeckani peršin. Tijesto podijelite napola i oba dijela razvaljajte na pola centimetra debljine. Na jedan komad razvaljanog tijesta slažite hrpice od prethodno napravljene smjese. Oko hrpica malo namažite razmućenim jajima pa poklopite drugom polovicom tijesta. Rezačem (može i čašom) izrežite jastučiće pa ih kuhajte u slanoj vodi. Dok se jastučići kuhaju, u tavu dodajte maslac i krušne mrvice i pržite dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kuhane jastučiće (tačkrle) posložite na tanjur i prelijte prženim krušnim mrvicama. Po želji možete dodati i malo listića parmezana.

 

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte