Punjeni svinjski file u panceti na povrću i kroketi s bademom

Sastojci

200 g pancete Pivac

100 g kulena

2 kom. svinjskog filea (cca 800 g)

50 g sira fete

50 ml vrhnja za kuhanje

1 tikvica

1 paprika

100 g šampinjona

4 krumpira

1 vezica peršina

100 g listića badema

1 jaje

100 g oštrog brašna

150 ml ulja

1 žlica maslaca

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Svinjski file izdubite po dužini. Kulen i fetu narežite na kockice. Peršin sitno nasjeckajte. U posudu stavite kulen, sir, peršin i sve skupa pomiješajte pa dodajte vrhnje za kuhanje i izradite jednoličnu smjesu kojom ćete napuniti svinjski file, tj. džep koji ste napravili, pa ga omotajte trakama pancete i povežite čačkalicom. Povrće narežite na kockice. Meso pržite u tavi na masnoći s obje strane da dobije zlatno žutu boju. Pred kraj dodajte povrće i sve zajedno još malo pržite. Od krumpira napravite tijesto tako da skuhate krumpire u ljusci, ogulite ih i protisnete kroz prešu (npr. za čvarke, zatim dodajte malo maslaca, soli i brašna, umijesite i oblikujte krokete. Uvaljajte ih u listiće badema pa pržite u dubokoj masnoći. Na tanjur posložite povrće, na povrće stavite svinjski file, sa strane dodajte pržene krokete i ukrasite umakom koji je ostao u tavi nakon prženja.

Vrijeme pripreme: 40 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

 

 

Komentirajte