Pršut i vino – sve jako fino

Tražili ste, a mi nismo mogli odoljeti da vam ne ispunimo želju – spremamo novi #tweetup! Ovaj put smo za vas pripremili nešto posebno, malo drugačiji tweetup koji ćete, nadamo se, pamtiti. Jer organiziramo jedinstveni #4priceUP

Mesna industrija Braća Pivac godinama organizira druženja s twitterašima i do sada smo vas upoznali s našim delicijama. Vjerujem da su vam okusi pršuta, kraškog vrata i pancete već dobro poznati. Vrijeme je da mirise i okuse Dalmacije spojimo s dobrom kapljicom Baranje. Sljubit ćemo pršut i vino, sjever i jug. Ali ne bilo kako, već uz vrhunsko, stručno vodstvo.

gradina

Odlučili smo povezati sjever i jug, dvije obiteljske proizvodnje, koje najbolje zastupaju svoje regije, kroz četiri priče. Ispričat ćemo vam priču o životu u Vrgorcu i Zagori, gdje su generacije odrastale na škrtom kršu njegujući proizvodnju pršuta. Za nas je pršut posebno važan jer je u njemu satkana sva životna priča; toplina dima i punoća okusa, sol iz koje je nastao život i oštrina bure, kao slika krša i moći prirode. Na tom tragu tradicije nastala je naša suvremena proizvodnja, od prošle godine nagrađena i oznakom zemljopisnog podrijetla Dalmatinski pršut.

Žig "Dalmatinski pršut"

Želimo vam ispričati kako nastaje Dalmatinski pršut, tko može ponijeti oznaku zemljopisnog podrijetla i kako se ona stavlja na pršut, koja je razlika između naših i stranih pršuta u okusu, soli, tehnologiji i podneblju.

Nakon dvije dalmatinske priče, povest ćemo vas do Baranje da upoznate jedan od najvećih vinskih podruma i višestruko nagrađivana vina obiteljske Vinarije Pinkert. Svako vino ima svoju priču i svoje zapovjedi jer u njemu se nalazi istina. Imat ćete prigodu kušati razne zapovijedi i istine ove vinarije, saznati gdje čuvaju i kako vina, kako su se izborili s ovogodišnjim rekordnim kišama i kako je živjeti na istoku Hrvatske.  

Vinarija Pinkret

Prve tri priče bit će kratke, slasne i pitke, a vinska škola sommelierke Jelene Šimić Valentić zauzet će najveći dio večer. Već danima testira vina i bilježi koje se najbolje slaže uz pršut, pancetu, kraški vrat i ostale proizvode iz naše sušare. Težak je to posao, ali svaka žrtva u svrhu edukacije je opravdana i nužna da bi vam mogli prezentirati spoj najboljih. Jelena će vas učiti kako kušati vina, kako ih servirati i koja poslužiti uz koju deliciju.

Vinska škola

Kroz Vrgorac i ovu večer provest će vas Željka Opačak iz Turističke zajednice Grada Vrgorca, o baranjskim vinima obiteljske vinarije Pinkert govorit će vam Kristina Pinkert, a pravu vinsku školu priprema sommelierka Jelena Šimić Valentić koja će vas navesti i zavesti da se zaljubite u vina. Ovaj niz uspješnih dama prekinut će nakratko predsjednik udruge Dalmatinski pršut, Darko Markotić.

Zaboravite na ex cathedra pristup obrazovanju, kod nas svi sudjeluju u stjecanju znanja. Vina i hrane na #tweetapu neće nedostajati, a na vama je da odvojite tri sata, nepca pripremite na puno uživanja i pridružite nam se u petak, 14. studenog 2014. u caffe Velevet od 19.00 sati na najboljem #tweetupu sezone „Pršut i vino – sve jako fino“. Vidimo se uskoro i pratite nas Twitteru jer broj mjesta je vrlo mali i jako ograničen.  Našim vjernim  followerima kao nagrada za ugodno druženje stići će pozivnica, a za ostale prijave ćemo otvoriti početkom tjedna. Jer #4priceUP se ne propušta!

Okusi Dalmacije i buke (bouquet) Baranje uz vinsku školu – sve na jednom mjestu. To se ne propušta!

Komentirajte