Sastojci
100 g pršuta Pivac
250 g prosa
200 g bukovaËa
400 g bundeve
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
50 ml maslinova ulja
sol, papar (po potrebi)
Priprema
Bundevu ogulite, narežite na tanke ploške, začinite i na tavi uz dodatak malo ulja prepecite dok ne omekša. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte pa prepržite na maslinovu ulju do zlatno žute boje. Dodajte pršut narezan na rezance, bukovače i sve zajedno još malo prepržite. Kad gljive omekšaju, dodajte proso koji ste prethodno prokuhali u slanoj vodi, sve skupa podlijte s malo juhe ili vode, dotjerajte okus i pustite da se sve sjedini, tj. da dobijete nešto slično rižotu. Pečenu bundevu posložite na tanjur u obliku lepeze, na to stavite proso s gljivama i pršutom, ukrasite komadićima hrskavog pršuta i poslužite.
Vrijeme pripreme: 45 min
Zahtjevnost pripreme: 3/5
Za 4 0sobe
Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.