Proizvodni proces

 

Proizvodni proces u Mesnoj industriji Braća Pivac odvija se u tri proizvodna pogona, smještena u Vrgorcu i Zavojanima. Naši su pogoni opremljani suvremenom opremom i pod stalnim su stručnim nadzorom. U dva se objekta proizvode trajni suhomesnati proizvodi, a u  jednom polutrajni proizvodi i svježe meso. Sva proizvodnja organizirana je i bazirana na principima ekonomičnosti, uz visoke standarde zaštite okoliša i održivog razvoja.

Spajanje modernih tehnologija u obradi mesa s tradicionalnim znanjem i vještinama najbolja je kombinacija i način na koji smo bazirali proizvodnju svih naših delicija. Stalna edukacija djelatnika i modernizacija proizvodnih linija usklađena je s tehnološkim saznanjima i novitetima. Kontinuirana veterinarska, mikrobiološka i sanitarna kontrola osigurava ne samo zdravstvenu ispravnost hrane koju proizvodimao, već i visoku kakvoću i ujednačenu vrijednost proizvoda.

 

Sustavi kontrole kvalitete koji se primjenjuju u našoj tvrtki pružaju veliku sigurnost našim kupcima u higijensku i veterinarsku ispravnost naših proizvoda. Važnost ovakvih sustava kontrole za cjelokupni proces proizvodnje mesa i mesnih prerađevina iskazuje se kroz sve veću potrebu ljudi za zdravom i sigurnom hranom.

HACCPHACCP – (prema engl. Hazard Analysis Critical Control Point) je analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u cilju prevencije i kontrole moguće kontaminacije proizvoda. HACCP sustav omogućava proizvođačima osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane kontrolom proizvodnog procesa od njegovog početka do kraja. HACCP sustav razvijen je radi identifikacije rizika po zdravlje ljudi i za uspostavu strategije sprečavanja njihove pojave. Omogućava nam prevenciju i kontrolu u svim fazama proizvodnje, a ne samo kroz ispitivanje gotovoga proizvoda. Izrada planova nadzora i proces implementacije HACCP sustava zahtjeva timski rad stručnjaka različitih profila (mikrobiolozi, kemičari, djelatnici tehničkog održavanja, veterinar itd.).

ISO 9001ISO 9001 – je certifikat kojim neovisna tvrka, ovlaštena od međunarodnih institucija, jamči da je u promatranoj tvrtki uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom prema međunarodnim standardima. Dakle, ne radi se o proizvodu koji je kvalitetan, nego certifikat jamči da ste za njegovu proizvodnju osigurali niz postupaka koji će kvalitetu tog proizvoda odražavati na visokoj razini, s ciljem da kupac bude zadovoljan. To je razlog radi čega je certifikat važan. On jamči kupcu da je tvrtka uvela postupke koji poboljšavaju kvalitetu proizvoda ili usluge te da ih cijelo vrijeme provodi, pa se samim time ta tvrtka razlikuje od onih koji takve postupke ne provode. Certifikat izdaju, za tu svrhu od strane međunarodnih institucija posebno ovlaštene procjeniteljske tvrtke, koje jamče neovisnost u procjenjivanju.