Prijavite se na jedinstveno tviteraško druženje i vinsku školu #4priceUp

U petak, 14. 11. 2014. Mesna industrija Braća Pivac, u suradnji s gostima iz baranjskog podruma Pinkert i sommelierkom Jelenom Šimić Valentić, te Turističkom zajednicom Grada Vrgorca organizira #4priceUp na kojem će vam uz najbolji Dalmatinski pršut zaštićenog zemljopisnog podrijetla i nekoliko vrsta vina ponuditi jedinstven tweetup #4priceUp- vinsku školu.

Kako smo vam već najavili, uskoro se bliži naš tradicionalni tweetup, događaj kojemu se svake godine posebno veselimo jer nas izravno spaja s twitterašima, ljubiteljima pršuta, pancete i kraškog vrata. Do sada ste već imali nekoliko prigoda kušati naše delicije, te smo za ovaj tweetup odlučili napraviti nešto novo i drugačije. Tweetup #4priceUp spojit će četiri priče, a glavna će biti Pršut i vino – sve jako fino.

Pivac tweetup #4priceup

Prva priča – Vrgorac

Jeste li posjetili Vrgorac? Ako niste, Željka Opačak iz Turističke zajednice Grada Vrgorca ispričat će vam nekoliko zanimljivih notica o gradu, ljudima, znamenitostima, ali ponajviše o gastronomiji. Neće zaobići niti zanimljivosti poput uzgoja jagoda ili neobičnom ispijanju vina miješanog s mlijekom.

Priča druga – Dalmatinski pršut

Dalmatinski pršut je trajan suhomesnati proizvod proizveden od svinjskog buta s kosti, kožom i potkožnim masnim tkivom, sušen i dimljen u prirodnim i kontroliranim mikroklimatskim uvjetima. Ovakvih podataka mogli bismo vam napisati stotine stranica, ali nećemo.  O Dalmatinskom pršutu, zaštićenom oznakom zemljopisnog porijekla, pričat će vam Darko Markotić, ali ćemo mu dati zadatak da vam u desetak minuta vrlo sočno i zanimljivo kaže kakav je to pršut, po čemu se razlikuje od drugih domaćih ili stranih, kako se može prepoznati i kako nastaje. Bez puno zamornih tehnikalija, samo one lijepe i zanimljive priče koje ćemo lijepo zaliti – vinom!

Treća priča – vina Pinkert

Obitelj Pinkert iz baranjskog mjesta Suza, koju će u petak predstavljati Kristina Pinkert generacijama se bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Njihovi vinogradi smješteni su na Baranjskoj planini, na nadmorskoj visini od 198 m, na izuzetno povoljnoj lokaciji za uzgoj vinove loze. Ponose se nagrađivanim bijelim i crnim sortama vina nastalim odgovarajućom mješavinom radosti, snova, zaigranosti, znanja, iskustva, tradicije i puno baranjskog sunca i ljubav. To bi sigurno vrijedilo kušati?

Četvrta priča – Vinska škola sommelierke Jelene Šimić Valentić

Jelena je sommelier i konzultantica, suosnivačica Pupitresa prvog boutiqua vinske kulture u Hrvatskoj, koju ste možda prije upoznali kao voditeljicu jednog od najboljih hrvatskih restorana. U svom novom poslu koji uključuje uživanje u vinu i hrani, odgovorna za razvoj i koordiniranje poslovnih usluga, savjetovanje i stručne treninge. Osim što je voditeljica vinskih škola u kojima vas zavede da obožavate sjajna vina, njezine jedinstvene radionice pune su smijeha i užitka. Napomenimo i da je Jelena sommelierka s diplomom Hrvatskog sommelier kluba treće razine po programu Association de la Sommeliere Internationale, te polaznik treće razine WSET –a najprestižnije svjetske institucije za edukaciju o vinu i žestokim pićima. Što to točno znači? Dođite na #4priceUp i saznajte!

Kako se prijaviti na tweetup?

Budući da je prostor u kojem će se održati #4priceUp ograničen, za ovu prigodu imamo samo 30 mjesta za tweetup. Polovicu mjesta ostavit ćemo za naše najstarije pratitelje, kupce, vjerne i vrlo aktivne followere, dok ćemo ostatak podijeliti onima koji do sada nisu imali prigodu kušati naš Dalmatinski pršut, a voljeli bi to.   Pratite @mibpivac na Twitteru i od večeras nam tamo pošaljite prijavu putem tweeta ili u DM. Twitteraši će znati što treba.

Za ovaj tweetup odabrali smo prostor Velevet cafea (bijeli), koji će svojim ambijentom pridonijeti uživanju u jelu, piću uz puno smijeha i drage ljude. Vjerujemo da je to i jedan od ljepših načina da provedete večer. Velvet se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini garaže Tuškanac.

Ako biste voljeli biti dio naših priča, prijavite se za #4priceUp do utoraka, kada ćemo zatvoriti prijave i poslati pozivnice za #4priceUp s uputama. Molimo vas da pozivnicu sačuvate i na ulazu pokažete. Nemojte printati pozivnicu, dovoljno je da ju sačuvate na svom mobitelu. A sada – prijavite se za #4priceUp!

Komentirajte