Grupacija Pivac širi kooperaciju u Slavoniji

Nastavlja se širenje kooperacije u Slavoniji; uzgajivači svinja iz Požeške doline pokazali velik interes za suradnju s Grupacijom Pivac

Predstavnici Grupacije Pivac održali su u općini Velika u Požeško-slavonskoj županiji sastanak s 15-ak lokalnih uzgajivača svinja zainteresiranih za ulazak u model suradnje koji kooperantima nudi fiksnu otkupnu cijenu i rok isplate unutar 10 dana te uz to najmanje tri turnusa godišnje. Prezentacija dr. vet. med. Stanka Kovačevića, voditelja kooperacije svinja za područje Slavonije, izazvala je velik interes prisutnih svinjogojaca te je već za petak dogovoren obilazak njihovih objekata, kako bi se utvrdilo kojim kapacitetima raspolažu i definirala buduća suradnja. Sastanku je nazočio i općinski načelnik Vlado Boban, koji je istaknuo da se radi o dobroj prilici za lokalne uzgajivače. Predstavnicima Grupacije Pivac zahvalio je dolasku i izrazio veliko zadovoljstvo mogućnostima koje buduća suradnja otvara za ukupno gospodarstvo ovog slavonskog mjesta.

Model kooperacije po kojemu Grupacija Pivac putem Mesna industrija Vajda nudi suradnju domaćim uzgajivačima svinja bazira se na tome da se kooperantima osiguravaju prasci vrhunske genetike i hrana za kompletan tov, koji prosječno traje nešto više od 100 dana, te im se plaća ugovorena fiksna cijena po kilogramu prirasta. Na taj način uzgajivačima pružamo sigurnost i mogućnost planiranja prihoda, a time i samog poslovanja. Zadovoljstvo naših kooperanata od iznimne nam je važnosti, jer zadovoljni kooperanti znače dugoročnu i uspješnu suradnju i poslovanje. Korektan i pošten odnos prema kooperantima preduvjet je poslovnog cilja koji se odnosi na maksimalno korištenje domaće sirovine u svim članicama Grupacije – Mesnoj industriji Braća Pivac, Mesnoj industriji Vajda Čakovec i PPK karlovačkoj mesnoj industriji. S novim modelom kooperacije Grupacija Pivac je 2016. godine intenzivno krenula u veliki projekt revitalizacije svinjogojske proizvodnje, a širenjem kooperacije sa svim OPG-ovima zainteresiranima za suradnju, naša kooperacija s uzgajivačima svinja po prvi je puta proširena van granica Međimurja, prvenstveno u Slavoniju.

Trenutačno surađujemo s više od 70 kooperanata na području Međimurske, Varaždinske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske županije i Zagrebačke županije. Samo u prvih godinu dana broj svinja uzgojenih na farmama naših kooperanata porastao je s 40.000 na 100.000, što predstavlja povećanje za čak 145 posto. Kooperanti su nas prepoznali kao pouzdane partnere, a glavni razlog ovako pozitivnog odaziva je upravo sigurnost koju smo im pružili. Plan je do kraja ove godine broj svinja uzgojenih na farmama kooperanata povećati na 150.000, te na 200.000 do kraja 2019. godine. Povećanjem kapaciteta vlastitog uzgoja dajemo prilog revitalizaciji stočarstva i općenito poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

 

 

Komentirajte