Pivac pokreće novu seriju proizvoda

BREAKING

Mesna industrija Braća Pivac danas je na posebno konferenciji za novinare objavila kako pokreće promjene u poslovanju kompanije. Kompanija će se okrenuti starim zaboravljenim dalmatinskim specijalitetima, a kao posebna novost je izdvojen pršut od srdele.

Visoki izvor iz Mesne industrije Braće Pivac je potvrdio kako su tajni recept za ovaj stari i zaboravljeni dalmatinski specijalitet pronašli u knjižnici samostana na otoku Braču gdje se stoljećima skrivao u Brevijaru bodulskih recepata. Visoki izvor navodi da je uprava kompanije nakon obavljenih razgovora otkupila recept i uskoro kreće u proizvodnju.

„Naše objekte, posebno sušaru u Zavojanima ćemo prenamijeniti za sušenje ove vrhunske delicije. Vjerujemo da ćemo ovim uspjeti dodatno Europi i Svijetu pokazati našu bogatu gastronomsku baštinu i ljubav prema ribi i ribljim specijalitetima“, izjavili su predstavnici MIB Pivac na konferenciji za novinare.

Tim gastronoma se složio da ovaj pršut laganog ribljeg okusa u kojem se može osjetiti blagost mora i jačina bure idealan za sve one koji brinu o zdravoj prehrani, a posebno je pogodan za vegetarijance. Srdela, kao masna plava riba najbolja je za postupak sušenja, istaknuli su. Svjetski poznati sommelier je ocijenio kako uz ovo jelo savršeno ide staro dalmatinsko piće bevanda iz domaće proizvodnje.

Predstavnici MIB Pivac su najavili da će masovna proizvodnja krenuti čim se dovrši izgradnja pristaništa za koče i ostale brodice u Vrgorcu.

Komentirajte