Pivac normalno nastavio proizvodnju nakon požara

Iako je požar uništio gotovo 1000 m2 novog pogona Mesne industrije Braća Pivac, nastavak proizvodnje i distribucije normaliziran je i uspostavljen već dan kasnije unutar grupacije Pivac.

U noći 4. siječnja 2011. oko 1.20 sati izbio je požar u dijelu novog pogona za rasijecanje svježeg mesa Mesne industrije Braća Pivac. Dim su zamijetili radnici treće smjene i zatražili hitnu intervenciju vrgoračke vatrogasne službe, koja je požar lokalizirala oko 2.45 sati.

Policija i Državno odjvetništvo izašli su na mjesto događaja i provode očevid. Po njegovom okončanju bit će poznati razmjeri štete, kao i uzrok. Za pretpostaviti je da se radi o velikoj šteti, budući da je potpuno izgorio dio novog pogona s najmodernijom opremom. Sušara pršuta i ostalih mesnih prerađevina nalazi se na drugoj lokaciji i nije bila ugrožena požarom.

Jutros, nakon ponovne uspostave opskrbe električnom energijom, organizirana je proizvodnja i funkcioniranje svih procesa preraspodjelom poslova unutar grupacije Pivac, čime se osigurala normalna distribucija i opskrba prodajnih mjesta.

Požar je izbio u noći u pogonu koji tada nije radio, pa srećom nije došlo do ljudskih žrtava. Proizvodnju smo nastavili već danas u starom pogonu, te u pogonima ostalih poduzeća u grupaciji Pivac. Ovaj događaj zasigurno će ostaviti traga na našem poslovanju, no važno je da nema ljudskih žrtava, niti izgubljenih radnih mjesta u vremenima ove ekonomske krize. Zahvaljujemo vatrogascima DVD Vrgorac koji su izuzetnim naporima ugasili požar i spriječili njegovo širenje na ostale pogone., izjavio je direktor Miljenko Pivac.

Mesna industrija Braća Pivac, obiteljsko je poduzeće iz Vrgorca koje godišnje proizvede preko 150.000 pršuta, 350.000 panceta i 100.000 kraških vratova, nastalo prije 60 godina od male mesnice u Dalmatinskoj Zagori. Danas grupacija Pivac, koju uz PPK Karlovac čini i tvrtka Dalmesso iz Klisa, zapošljava preko tisuću zaposlenika i redovno se potvrđuje ne samo brojnim nagradama za kvalitetu, već i stalnim porastom poslovanja.

Fotografije su dostupne i slobodne za korištenje na našem Flickr  i Facebook albumu.

Komentirajte