Pivac na Danima hrvatskog pršuta

DHP_viz_1

 

Pridružite nam se na tradicionalnoj manifestaciji i uživajte u najatraktivnijem hrvatskom gastronomskom proizvodu!

 

Treći Dani hrvatskog pršuta održavaju se 21. i 22. travnja 2017. u Šibeniku u D-Resortu, a i ove će godine Mesna industrija Braća Pivac na sajmu predstaviti i izlagati svoje proizvode. Među njima posebno mjesto zauzimaju Dalmatinski i Drniški pršut koje je MI Braća Pivac poslala i na stručno ocjenjivanje.

Osim u proglašenju pobjednika i dodjele nagrada u dvjema kategorijama – Istarski-Krčki i Dalmatinski-Drniški pršut, posjetitelji će moći uživati i u brojnim degustacijama i prezentacijama kroz koje će moći naučiti razlikovati pršute pojedinih regija, ali i saznati više o zaštićenim brendovima pršuta u Hrvatskoj. Osobito će atraktivna biti prezentacija jela s dodatkom pršuta tijekom koje će posjetitelji moći degustirati i na licu mjesta saznati kako se pripremaju brojne delicije te kako se pršut sljubljuje s nizom namirnica.

Ulaz na Dane hrvatskog pršuta slobodan je za sve posjetitelje, a ta manifestacija kao strukovno godišnje događanje okuplja i proizvođače, poduzetnike i institucije u lancu proizvodnje i distribucije hrvatskog pršuta s ciljem stalnog usavršavanja, standardizacije, podizanja kvalitete, zaštite i promocije tog iznimnog proizvoda. Ovogodišnja je tema manifestacije „Turizam kao kanal prodaje certificiranih pršuta“ pa će se kroz radionice, prezentacije i panel-rasprave predstaviti učinkoviti načini promocije pršuta na turističkom tržištu, prodajni kanali, ideje za razvoj i dizajn novih proizvoda.

Poseban će naglasak biti stavljen na mogućnosti brendiranja pršuta kao jedinstvenog tradicijskog, kulturnog i gastronomskog doživljaja te položaja hrvatskog pršuta na tržištu uz velike međunarodne proizvođače.

Više informacija o manifestaciji potražite na službenoj stranici Klastera hrvatskog pršuta.

Komentirajte