Pire od cvjetače s pancetom i kaparima

Sastojci

150 g pancete Pivac (tanko narezane)

80 g kapara

50 g grožđica

20 g pinjola

sok od ½ limuna

1 manja glavica cvjetače

1 dl maslinova ulja

125 g maslaca

sol (krupna morska)

šećer

Priprema

Ovo jelo postalo je omiljeno u mojoj kući otkad je stigla prinova. Kuhajući kojekakve kašice za bebu, od kojih neke i nisu bile tako loše, supruga i ja počeli smo ih posluživati kao priloge u svojim obrocima.

Na papiru za pečenje u pećnici zapečite tanko narezanu pancetu. Desetak minuta bit će dovoljno da pancetta postane hrskava. U slanoj vodi blanširajte cvjetaču. Želite li da pire bude čvršći, možete skuhati i koju kockicu krumpira. Maslac izrežite na kocke. Za izradu pirea možete upotrijebiti i maslinovo ulje, no maslac će svakako dati puniji okus.

U kuhinjskoj sjeckalici izradite pire od cvjetače I maslac, umiješajte grožđice i popržene pinjole te dodajte limunov sok.

Na tanjure razlijte po sredini maslinovo ulje, od pirea oblikujte kup, a na vrh stavite hrskavu pancetu.

 

Vrijeme pripreme: 90 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte