Pileći smotuljci u tortilji s pršutom na podlozi od umaka Ranchero

 

Sastojci

 

Pileći smotuljci

8 kriški pršuta Pivac

150 g pilećih prsa

4 tortilje

sol

papar

 

Umak Ranchero

2 jalapeno papričice

2 kg rajčica

2 crvena luka

1 češanj češnjaka

1 zelena paprika

100 g pirea od rajčice

sol (krupna morska)

½ vezice svježeg korijandra

kumin(u prahu)

 

Priprema

 

Pileći smotuljci

Piletinu izrežite na rezance dužine 5 cm, pršut izrežite tanko, a tortilju na 4 jednaka dijela. Zatim piletinu začinite i zamotajte u pršut s izrezanim komadom tortilje i spojite čačkalicom kako se ne bi otvarala. Tako pripremljene smotuljke pržite u dubokom ulju na 120ºC dok ne dobije zlatno žutu boju.

Umak Ranchero

Sve navedene namirnice osim luka i svježeg korijandra izrežite popola i pecite u pećnici. Ako želite blaži umak, odstranite sjemenke jalapeno paprike, ljutina je uglavnom koncentrirana u sjemenkama. Pecite oko 4 sata na 100ºC. Kad je pečeno, skinite izgorenu kožicu s rajčica i paprike pa stavite u blender. U jednoličnu masu dodajte sitno sjeckani luk i svježi korijandar. Kratko proradite i doradite okus.

 

Vrijeme pripreme: 40 min + 4 sata za salsu 

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 16 smotuljaka

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte