Pileća prsa s kestenom u panceti

Sastojci

200 g pancete Pivac

4 kom. filea pilećih prsa (cca 600 g)

100 g kestena

50 g maslaca

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Kestene malo nakosajte. Nožem napravite džep u pilećem fileu pa ga napunite kosanim kestenima. Filee omotajte listićima pancete pazeći da se krajevi pancete spajaju s donje strane filea pa ih tako položite na zagrijanu tavu. Pržite lagano s obje strane. Panceta mora biti hrskava i rumena. Kad su prsa gotova, izvadite ih i prerežite ukoso pa poslužite. Ukrasite po želji prženim peršinom, povrćem i dodajte malo umaka koji je ostao u tavi nakon prženja.

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte