Pileća jetrica u panceti na matovilcu

Sastojci

200 g pancete Pivac

600 g pilećih jetrica

200 g matovilca

300 g parmezana

50 ml ulja

50 ml octa

1 žlica senfa

1 žličica šećera

1 češanj češnjaka

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Pancetu narežite na listove. Jetrica odstranite od srca i žuči, pa ih prepolovite. Polovice zamotajte u listove pancete. Matovilac očistite, operite i ocijedite pa posložite na tanjur. Senf, ulje, ocat, šećer, sitno sjeckani češnjak stavite u posudu i umiješajte lagano žicom za snijeg. Ako je pregusto, dodajte malo vode. Tim preljevom prelijte matovilac pa na njega posložite jetrica u panceti koja ste naglo prepržili na tavi. Parmezan naribajte na listiće pa pospite po jetricama i salati. Možete dodati i rajčice sjeckane na kockice ili mini rajčice.

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte