Penne s pancetom i krem-umakom od rajčice

Sastojci

100 g pancete Pivac (narezane na kockice)

1 žlica maslinova ulja

2 češnja češnjaka (sitno sjeckanog)

1 konzerva pelata

1 dl suhog bijelog vina

1 dl vrhnja za kuhanje

8 listića svježeg bosiljka

½ kg tjestenine penne

Priprema

Vjerujem da je ovo omiljeno jelo kuhara diljem svijeta. Suprotno mišljenju onih koji ne rade u ugostiteljstvu, mi kuhari često nakon cjelodnevnog rada dođemo kući gladni i na brzinu pripremamo jelo slično ovom.

Sotirajte pancetu na umjerenoj temperaturi dok ne postane hrskava. Rupičastom žlicom izvadite pancetu na papirnati ubrus. Na masnoću koja je ostala od pancete dodajte maslinovo ulje i češnjak. Protisnite pelate kroz cjedilo u tavu, dodajte vino, a suhu tvar rajčice isjeckajte nožem te dodajte u tavu. Kuhajte 10-ak minuta da dio tekućine ishlapi pa snizite temperature i dodajte vrhnje, sol, papar. Maknite s vatre.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi pa procijedite. Ako vam se umak zgusnuo više nego što ste željeli, razrijedite ga vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu razdijelite na 4 tanjura, polijte umakom po sredini  i pospite hrskavim kockicama pancete i bosiljkom.

 

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.



Komentirajte