Sastojci
200 g kraškog vrata Pivac
300 g kukuruzne krupice
50 g crnih maslina
30 ml maslinova ulja
10-ak mini rajčica
1 vezica peršina
sol, papar (po potrebi)
Priprema
U blago zasoljenoj vodi ukuhajte kukuruznu krupicu, dodajte malo maslinova ulja i maslina narezanih na kockice. Kad je palenta gotova, stavite je u kalup koji ste prethodno obložili ploškama kraškoga vrata, položite na lim pa zapecite još 10-ak minuta u pećnici na cca 170ºC da se palenta obogati okusima i mirisima kraškoga vrata. Izvadite iz kalupa, prerežite ukoso da se lijepo vidi presjek, ukrasite prženim peršinom i mini rajčicama te poslužite.
Vrijeme pripreme: 30 min
Zahtjevnost pripreme: 3/5
Za 4 0sobe
Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.