Njoki od bundeve s pršutom i pečenim jabukama

Sastojci

100 g pršuta Pivac

1 kg bundeve

2 jaja

70 g maslaca

½ kg oštrog brašna

2 jabuke

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Bundevu pecite otprilike pola sata na 170ºC. Kad je pečena, izvadite je i protisnite kroz prešu za krumpir. Dodajte maslac, jaja, malo soli i brašna pa umijesite glatko tijesto. Oblikujte njoke pa ih izrežite na komadiće i kuhajte u slanoj vodi. U tavi na malo maslaca i ulja prepržite pršut narezan na rezance. Kad su njoki kuhani, izvadite ih, dodajte u tavu s preprženim pršutom, okrenite. Dotjerajte okus po potrebi. Jabuke narežite na ploške pa ih popecite na roštilju ili tavi, posložite ih u obliku vijenca na tanjur pa na njih stavite njoke sjedinjene s pršutom.

 

Vrijeme pripreme: 90 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte