“Naše domaće, sada i ubuduće” u Karlovcu

Grupacija Pivac sudjelovala na manifestaciji “Naše domaće, sada i ubuduće” u Karlovcu

U sklopu kampanje “Naše domaće, sada i ubuduće”, izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije, na čelu s državnom tajnicom Marijom Vučković i ravnateljem HPA Zdravkom Baraćem, posjetilo je Hotel Korana Srakovčić u Karlovcu, gdje organizirana radionica na temu novih mogućnosti financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

U okviru manifestacije održan je i radni ručak na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije. Sa svojim proizvodima na manifestaciji je sudjelovala i Grupacija Pivac.

Naime, Mesna industrija Vajda nositelj je znaka “Meso hrvatskih farmi”, koji se koristi za označavanje svježeg svinjskog mesa proizvedenog od svinja rođenih, utovljenih i zaklanih u Hrvatskoj. Sustav označavanja proizvoda, istaknuto je, potrošačima osigurava sljedivost i transparentnost informiranja.

Bila je to prilika i za prezentaciju naših proizvoda zaštićenih oznakom zemljopisnog podrijetla: Dalmatinskog pršuta, Međimurskog mesa ‘z tiblice, ali i Dalmatinske pancete te Dalmatinske pečenice koji su trenutno također u procesu zaštite.

“Naše domaće, sada i ubuduće” zajednička je kampanja Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Cilj kampanje je očuvanje i daljnji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje, ali i povećanje ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru, tako i u prehrambenoj industriji.

 

 

 

Komentirajte