MIB Pivac objava za medije

Poštovani,

kao tvrtka koja maksimalno inzistira na poštivanju svih normi i standarda u poslovanju s hranom, te zaštite zdravlja potrošača, izražavamo duboko žaljenje zbog smrti dječaka i tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane. Čim smo bili upoznati sa spomenutom situacijom i tragičnim događajima koji se u medjima spominje, žurno smo pokrenuli sve mehanizme provjere proizvoda.

Od trenutka kada smo saznali za događaj, stojimo na raspolaganju i aktivno surađujemo sa svim naležnim državnim veterinarskim i sanitarnim službama, kao i s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. U svim postupanjima, vodimo se uputama nadlažnih institucijama i sva naša postupanja do sada su apsolutno u dogovoru s nadležnim institucijama Republike Hrvatske i spremni smo poduzeti sve što je potrebno i dostupno kako bi se točno utvrdilo stanje i zdravstvena ispravnost proizvoda.

Do sada su obavljene višestruke analize uzoraka konzumnih jaja proizvođača od kojeg uvozimo taj proizvod, kao i analize uzoraka jaja koje su izuzeli državni inspektori na policama trgovačkog lanca, analize trgovačkog lanca, te naše interne analize koje provodimo u ovlašenim laboratorijim i sve četiri analize pokazuju nedvojbeno da su konzumna jaja koja uvozima zdravstveno ispravana i da u niti jednom od brojnih uzoraka nije izolirana salmonela. Po okončanju nadzora nadležnih državnih inspekcija, jaja su vraćena u slobodnu prodaju.

Konzumna jaja koja uvozimo od poljskog proizvođača u Hrvatsku transportira sam proizvođač, a dalje se za održavanje hladnog lanca i pravilno skladištenje robe brine kupac.

S dobavljačem od kojih uvozimo konzumna jaja imamo dužu suradnju tijekom koje nismo imali nikakvih reklamacija. Radi se o renomiranom europskom proizvođaču  konzumnih jaja koji posjeduje najviše standarde u poslovanju s hranom i sve potrebne EU certifikate.  Od dobavljača redovito zahtijevamo i dobivamo sva relevantna analitička izvješća. Isto tako, sukladno dobroj proizvođačkoj praksi i visokom nivou samokontrole i sami obavljamo redovite analize njihovih proizvoda u neovisnim i za to ovlaštenim laboratorijima.

Srdačan pozdrav.

Uprava MIB PIVAC, Vrgorac

Komentirajte