MIB Pivac objava za medije vezano uz povlačenje konzumnih jaja s tržišta

Poštovani,

Nakon dogovora ministra poljoprivrede g. Tolušića s Ministarstvom zdravstva i obavijesti Ministarstva poljoprivrede o opozivu i povlačenju s tržišta proizvoda:

Svježa jaja iz Poljske
Oznaka na jajima: 3PL30221321,
Oznaka pakirnog centra za jaja: PL 30225901 WE

obavještavamo vas da su tijekom današnjeg dana svi proizvodi iz navedene obavijesti povučeni s tržišta i da se više ne nalaze u prodaji u Republici Hrvatskoj zbog sumnje u zdravstvenu ispravnost proizvoda na drugim tržištima Europske unije.

Upravo radi sumnje koja postoji na drugim tržištima, a sukladno uputi Ministarstva, proizvod je povučen u Hrvatskoj radi izbjegavanje bilo kakve sumnje u zdravstvenu ispravnost, zaštite zdravlja i umirivanja javnosti.

Do sada su u Hrvatskoj obavljene višestruke i ponovljene analize na velikom broju uzoraka konzumnih jaja proizvođača čiji proizvod je povučen i sve do sada obavljene četiri analize (analiza uzoraka jaja koje su izuzeli državni inspektori na policama trgovačkog lanca, analize trgovačkog lanca, te naše analize u ovlaštenom laboratoriju i analize proizvođača) pokazuju da niti u jednom od brojnih uzoraka nije izolirana salmonela.

No, bez obzira na negativne rezultate analiza u Hrvatskoj, a radi sumnji nastalih na drugim tržištima EU, proizvod je povučen iz prodaje.

Kako se u svim našim postupanjima vodimo isključivo po uputama nadležnih institucija i sva naša postupanja do sada su apsolutno u dogovoru s nadležnim institucijama Republike Hrvatske, poduzeli smo sve što je naloženo i dostupno kako bi se zaštitili zdravlje i sigurnost potrošača. Stoga su, uzevši u obzir objavu Ministarstva poljoprivrede, momentalno povučena jaja iz prodaje i ista će se vratiti proizvođaču ili poslati na uništavanje.

Pozivamo sve kupce koji su kupili ovaj proizvod i moguće ga još uvijek imaju, da isti vrate na prodajno mjesto na kojem su ih kupili i bit će im vraćen novac bez predočenja računa.

Srdačan pozdrav.

Uprava MIB PIVAC, Vrgorac

Povezana vijest:

________________________________________________________________________

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE O POVLAČENJU PROIZVODA

 

Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac obaviještava svoje kupce da po zaprimljenoj obavijesti Ministarstva poljoprivrede, a zbog sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta opoziva sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz, Poljska.

Potrošači mogu vratiti proizvod u najbliže trgovine Mesne industrije Braća Pivac te ostale trgovine u kojima su proizvod kupili bez predočenja računa, a uz puni povrat novca.

oznaka-jaja

 

Uprava M.I .”B Pivac”, Vrgorac

 

Komentirajte