MIB Pivac objava za medije – Indykpol

Poštovani,

Obavještavamo Vas da je proizvođač predmetne pošiljke poljski dobavljač Indykpol S.A. ul Jesienna 3, 10-370 Olstyn, NIP:7390202056 Region: 810523536, Fila w Lublinie ul. zimna 2 20 952 lublin s brojem odobrenja PL 06630501. Dobavljač posjeduje sve potrebne standarde i visoke norme u poslovanju hranom.

Prilikom nabavke i otpreme  pošiljki proizvođača Indykpol ispoštovali smo sve nužne procedure i provjere koje su propisane a isto tako poduzeli sve dodatne radnje vezane na  vlastite sustave samokontrole proizvoda.

Proizvođač nam je dostavio laboratorijske analize koje su pokazale zdravstvenu ispravnost proizvoda. Proizvod smo i mi uzorkovali u ovlaštenom laboratoriju, te su nalazi bili uredni. Isporukom prema kupcu su samim tim ispoštovane sve mjere, a daljnjim analiziranjem o strane kupca te dobivenom analizom zdravstvene ispravnosti, proizvod  se više nije nalazio na tržištu RH jer mu je u međuvremenu istekao rok.

Dakle, proizvod je nabavljen u skladu sa svim HR i EU propisima o zdravstvenoj ispravnosti, uključujući da je proizveden i potječe iz odobrenog objekta od strane EU.

U interesu javnosti vrlo je važno napomenuti da termička obrada hrane kao i pravilno postupanje sa istom eliminira opasnost od oboljevanja salmonelom.

Također, navedena tvrtka nije ni na kakav način u korelaciji sa tvrtkom proizvođačem jaja već se radi o drugom pravnom subjektu.

Mesna industrija Braća Pivac je na raspolaganju svim službama i tijelima oko utvrđivanja relevantnih činjenica.

Srdačan pozdrav,

Uprava M.I. Braća Pivac