Lignje punjene pršutom i sirom

Sastojci

200 g pršuta Pivac

1 kg liganja

200 g goude

1 vezica peršina

½ kg špinata

1 dl maslinova ulja

2 češnja češnjaka

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Lignje očistite. Pršut i sir narežite na kockice. Peršin sitno nasjeckajte i sve dobro promiješajte. Tom smjesom zatim napunite lignje i zatvorite ih štapićima za ražnjiće ili čačkalicama. Špinat blanširajte, izvadite i stavite u hladnu vodu (da ostane zelen) pa dobro ocijedite. Nasjeckajte češnjak i naglo prepržite na maslinovu ulju pa na to dodajte blanširani špinat. Lignje pržite na roštilju. Kada su gotove, poslužite ih tako da kao podlogu stavite špinat a na njega posložite lignje koje ste prethodno poprečno razrezali da se vidi presjek. (Provjerite jeste li odstranili čačkalice.)

Po želji dodajte malo limuna i maslinova ulja.

Vrijeme pripreme: 60 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte