Kruške s bademima, hrskavom pancetom i kozjim sirom

Sastojci

16 kriški pancete Pivac (tanko narezanih)

100 g svježeg kozjeg sira

2 zrele kruške

(oguljene, odstranjenih koštica i prerezane na 18)

20 g prženih listića badema

svježa majčina dušica

 

Priprema

Pećnicu zagrijte na 220ºC. Za ovaj recept bolje je upotrijebiti manje sušenu pancetu s većom količinom masnoće u ranim zimskim danima dok panceta još nije potpuno suha. Na lim stavite papir za pečenje I položite tanke kriške pancete pa zapecite 10-ak minuta u pećnici. Hrskavu pancetu pažljivo stavite na papiranti ubrus da upije suvišnu masnoću. Sir sobne temperature izmiješajte s prženim listićima badema. Sir možete miješati i s orasima, grožđicama, lješnjacima i sl., kako vam se više sviđa.

Na pancetu posložite sir i kruške te pospite majčinom dušicom i poslužite.

 

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 16 komada

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte