Juha od zobenih pahuljica s kraškim vratom

Sastojci

12 kriški kraškog vrata Pivac

2 crvena luka

15 žlica zobenih pahuljica

3 žlice maslinova ulja

1 čili papričica (mala)

1 vezica peršina

3 l vode

1 žlica Vegete

sol, papar (po potrebi)

 

Priprema

Luk očistite i sitno nasjeckajte. U posudu stavite ulje i lagano ga zagrijte (pripazite da posuda ne bude prevruća, tj. da ulje ne pregori). Dodajte pahuljice, malo promiješajte, pa zalijte vodom. Kad zakuha, pustite da kuha još tri do pet minuta, začinite i na kraju obilno pospite sitno sjeckanim peršinom. Ploške kraškog vrata posložite na papir za pečenje i stavite na lim pa 5-10 minuta u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na cca 160ºC, tj. da postane hrskav. Kad juhu ulijete u tanjur, dodajte i pržene ploške kraškog vrata.

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

 

 

Jedan komentar na “Juha od zobenih pahuljica s kraškim vratom”

Čitajte ispod ili komentirajte...

  1. Mi zgleda odlično .D sam bar to vidla prije rano u jurtro.Inače jučer sam imala patku od Pivca i ostalo je još pola.Bila je odlična.Volim ju i hladnu pa bum to isto danas za laganu večeru uz miješanu šalatu

Komentirajte