Juha od batate s pancetom

Sastojci

100 g pancete Pivac (narezane na kriške i na kockice)

50 g maslaca

2 glavice luka srebrenca

1 grančica ružmarina (sitno sjeckanog)

½ kg batate

1 l pilećeg temeljca

kockice starog bijelog kruha

sol

papar

 

Priprema

Sotirajte pancetu na umjerenoj temperaturi kako bi postala hrskava. Rupičastom žlicom izvadite je na papirnati ubrus kako bi se iscijedio višak masnoće. Skuhajte batate, ogulite i protisnite u pire. Na masnoću na kojoj ste sotirali pancetu, dodajte 20 g maslaca i sotirajte luk srebrenac narezan na listiće. Dodajte polovinu sjeckanog ružmarina, pire od batate, sotirajte i dodajte pileći temeljac. Posolite i popaprite pa kuhajte 15-ak minuta. Nakon kuhanja doradite juhu štapnim mikserom.

Na ostatku maslaca sotirajte kockice kruha s ostakom ružmarina dok ne postanu hrskave. Juhu poslužite u zdjelicama te pospite poprženim kockicama kruha i hrskavom pancetom.

 

Vrijeme pripreme: 90 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte