Jastučići od lisnatog tijesta s kraškim vratom

Sastojci

400 g kraškog vrata Pivac

250 g lisnatog tijesta

2 jaja

2 crvena luka

2 češnja češnjaka

2 rajčice

2 dl kiselog vrhnja

50 ml ulja

nekoliko kapi aceta balsamica

1 mrkva

1 manji celer

1 vezica peršina

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Luk, mrkvu, celer i kraški vrat narežite na kockice pa kratko prepržite na masnoći. Dodajte sol, papar, rajčice nasjeckane na kockice i sjeckani peršin. Pržite još malo i pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte jedno jaje. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu cca 4 — 5 mm. Kotačićem za rezanje tijesta ili nožem izrežite kockice. Rubove premažite jajetom. Sredinu napunite smjesom a rubove spojite tako da dobijete jastučić. Premažite jajetom. Posložite na lim i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 — 180ºC. Vrhnje izmiješajte, malo posolite, popaprite, dodajte malo sjeckanog peršina i aceta balsamica. Poslužite jastučiće tako da kao podlogu stavite umak pa na nj posložite jastučiće poprečno prerezane da se vidi punjenje.

 

Vrijeme pripreme: 45 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte