Sastojci
400 g kraškog vrata Pivac
250 g lisnatog tijesta
2 jaja
2 crvena luka
2 češnja češnjaka
2 rajčice
2 dl kiselog vrhnja
50 ml ulja
nekoliko kapi aceta balsamica
1 mrkva
1 manji celer
1 vezica peršina
sol, papar (po potrebi)
Priprema
Luk, mrkvu, celer i kraški vrat narežite na kockice pa kratko prepržite na masnoći. Dodajte sol, papar, rajčice nasjeckane na kockice i sjeckani peršin. Pržite još malo i pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte jedno jaje. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu cca 4 — 5 mm. Kotačićem za rezanje tijesta ili nožem izrežite kockice. Rubove premažite jajetom. Sredinu napunite smjesom a rubove spojite tako da dobijete jastučić. Premažite jajetom. Posložite na lim i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 — 180ºC. Vrhnje izmiješajte, malo posolite, popaprite, dodajte malo sjeckanog peršina i aceta balsamica. Poslužite jastučiće tako da kao podlogu stavite umak pa na nj posložite jastučiće poprečno prerezane da se vidi punjenje.
Vrijeme pripreme: 45 min
Zahtjevnost pripreme: 3/5
Za 4 0sobe
Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.