Hobotnice od hrenovki s pancetom

Sastojci

150 g pancete Pivac

½ kg hrenovki

50 ml maslinova ulja

5 kapi aceta balsamica

100 g matovilca

100 g mini rajčica

2 dl ulja

sol, papar iz mlinca (po potrebi)

Priprema

Svaku hrenovku podijelite na 3 jednaka dijela pa ih zarežite sa strane 3 — 4 puta od vrha prema sredini. Ako ste se odlučili za koktel-hrenovke, nije ih potrebno dijeliti na 3 jednaka dijela, a ostatak postupka je isti. Dio koji nije zarezan omotajte pancetom i pričvrstite čačkalicom. Matovilac očistite, dobro ocijedite, začinite i stavite na tanjur oblikujući hrpice, dodajte mini rajčice pa na to posložite hrenovke koje ste u međuvremenu pržili u dubokom ulju tako da su se rascvale na onoj strani gdje ste ih zarezali.

Prije posluživanja odstranite čačkalice kojima je bila pričvršćena panceta.

 

Vrijeme pripreme: 20 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte