Filet tune na ružmarinu u panceti s rižotom od kozica

Sastojci

150 g pancete Pivac

400 g fileta tune

100 g kozica

150 g riže

50 ml maslinova ulja

1 crveni luk

4 grančice ružmarina

30 ml bijelog vina

1 kockica maslaca

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Tunu izrežite na kocke i svaku kocku omotajte pancetom, zatim nanižite na grančice ružmarina. Luk sitno nasjeckajte, prepržite na ulju, kad postane zlatno žut, dodajte rižu, podlijte bijelim vinom, začinite, promiješajte i pustite da prokuha. Pred kraj dodajte kozice, uz stalno podlijevanje temeljcem ili vodom.

Na kraju dodajte kockicu maslaca i povežite rižoto. Nabodenu tunu stavite na zagrijanu ploču ili roštilj inaglo prepržite s obje strane tako da panceta bude hrskava a tuna u sredini ostane ružičasta. Poslužite tako da kao podlogu stavite rižoto a gore položite prženu tunu. Po želji ukrasite pestom od peršina (listove peršina, orahe, naribani parmezanom i maslinovo ulje izmiješajte u mikseru do gustoće umaka).

 

Vrijeme pripreme: 90 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte