Ciabatta s pršutom, sirom brie i namazom od suhih smokava

Sastojci

Ciabatte

4 ciabatte

125 g pršuta Pivac

100 ml namaza od smokava (ako koristite kupljeni namaz)

125 g sira brie (narezanog na tanje ploške)

Namaz od suhih smokava

150 g suhih smokava

1 dl suhog bijelog vina

1 dl vode

2 žlice meda

1 grančica ružmarina (skinuti listove i sitno nasjeckati)

Ciabatta je moje omiljeno pecivo. U nekim dućanima možete ih naći s maslinama i sušenom rajčicom, a u nedostatku ciabatte možete iskoristiti baquette i sl.

Priprema

Ciabatte

Ciabatte prerežite po dužini. Po želji ih možete zapeći na maslinovu ulju. Premažite ciabattu namazom od smokava, posložite pršut i sir brie. Sendviče možete ukrasiti sitno sjeckanim smokvama.

Namaz od smokava

Navedene sastojke izmiješajte u manjoj posudi s debljim dnom, poklopite i zakuhajte na laganoj vatri. Kad provre, kuhajte još 20 minuta. Povremeno promiješajte. Kad tekućina ishlapi i smjesa se zgusne, maknite s vatre. U kuhinjskoj sjeckalici napraviti pire. Dobro pokrivenu smjesu možete čuvati u hladnjaku do pet dana.

Smokvin namaz jedan je od rijetkih hrvatskih proizvoda koji se mogu naći i na policama američkih dućana. U nedostatku vremena možete upotrijebiti i kupljeni.

 

Vrijeme pripreme: 4 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 sendviča 

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte