Bukovače u omotu od slanutka s kraškim vratom

Sastojci

150 g kraškog vrata Pivac

200 g bukovača

50 ml ulja

30 ml aceta balsamica

10-ak mini rajčica

150 g slanutkova brašna

1 vezica peršina

1 crvena paprika (svježa)

1 crveni luk

1 rajčica

sol, papar (po potrebi)

Priprema

Od slanutkova brašna i vode napravite gušću smjesu (kao za palačinke). Bukovače očistite od peteljke tako da ostanu samo listići. Na polovicu listića posložite plošku kraškog vrata pa poklopite praznim listićem (tako da dobijete sendvič). Zatim umočite u smjesu od slanutkova brašna i vode pa sve zajedno pržite u dubokom ulju. Kad poprimi zlatno žutu boju s obje strane, izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Od luka, rajčice i paprike koje ste prethodno sitno izrezali na kockice, uz dodatak začina, napravite salatu. Zatim to stavite kao podlogu na sredinu tanjura, a gore posložite bukovače, ukrasite i poslužite.

 

Vrijeme pripreme: 90 min

Zahtjevnost pripreme: 3/5

Za 4 0sobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Branko Ognjenović. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte