Bruschetta sa šalšom od kukuruza i kraškog vrata

Sastojci

16 kriški kraškog vrata Pivac (tanko narezanog)

16 bruschetta (baguette narezan na ploške, namočen maslinovim uljem i prepržen na roštilju)

100 g kukuruza (šećerca, smrznutog ili svježeg)

4 rajčice (filetirane, nasjeckane na kockice)

1 crveni luk (nasjeckan na kockice iste veličine kao rajčica)

½ jalapeno paprika (bez sjemenki ako ne volite ljuto)

¼ vezice korijandra

sok od 1 limete

sok od ½ limuna

maslinovo ulje

sol (krupna morska)

papar u zrnu

 

Priprema

Na vrućoj tavi s malo maslinova ulja kratko prepržite kukuruz. Izmiješajte kukuruz, rajčicu, jalapeno papriku, luk i sitno sjeckani korijandar. Začinite solju, sameljite papra i polijte sokom od limete i limuna pa poškropite maslinovim uljem. Na bruschette žlicom posložite šalšu te kraški vrat.

Šalšu možete čuvati u hladnjaku 24 sata.

 

Vrijeme pripreme: 20 min

Zahtjevnost pripreme:  3/5

Za 4 osobe

 

Ovaj recept dio je naše kuharice S bure na pijat, a autor recepta je chef  Tomislav Nikšić. Ostale recepte iz kuharice možete pogledati ovdje.

Komentirajte